Przepis na ten sos znalazłam na blogu u Moniki z Sio - smutki.
Tak mi podpasował że robię go często i teraz posyłam też dalej.
Idealny do mięs, wędlin lub jako sos do sałatek, idealny aby zajadać tylko ze świeżutkim chlebem.
Wart zrobienia, Monia dzięki.
Sos miodowo - czosnkowy.
Składniki:- 2 łyżki majonezu
- 2 płaskie łyżki musztardy ostrej
- 1 płaska łyżka płynnego miodu
- 1 ząbek czosnku
- szczypta pieprzu czarnego
- Majonez, musztardę i miód wlałam do słoika.
- Dodałam szczyptę pieprzu świeżo mielonego oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Słoik zakręciłam i potrząsając nim zrobiłam emulsję czyli nasz sos.
- Przechowujemy w lodówce albo robimy na bieżąco.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.