Pysznych sałatek na talerzu nigdy dość, dodajemy co nam w duszy gra a potem delektujemy się pysznym jedzeniem.
U mnie dziś pstrąg wędzony, świeżutki, pachnący i jajo.
Do tego sos i sałatka gotowa.
Zobaczcie sami.
Sałatka z wędzonym pstrągiem.
Sos:
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 3 łyżki oliwy
- 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 przeciśnięty przez praskę czosnek
Sałatka:
- 6 jaj
- 1 dojrzałe awokado
- 1 wędzony pstrąg
- 1 bułka lub 15 cm bagietki na grzanki
- 10 pomidorów koktajlowych
- 2 gałązki mięty
- Składniki na sos umieściłam w słoiczku, zakręciłam i potrząsałam aż stałą się emulsja.
- Ugotowałam na twardo jaja, ostudziłam, obrałam, pokroiłam na ćwiartki.
- Roszponkę ułożyłam na talerzach.
- Obrałam i pokroiłam w plastry awokado, rozłożyłam na talerzach.
- Obrałam mięso ryby od skóry i ości, porwałam na kawałki i ułożyłam na talerzach.
- Jaja ułożyłam na wierzchu.
- Bułkę pokroiłam w kostkę i podpiekłam na suchej patelni, dodałam do sałatki.
- Porozrzucałam przekrojone na połówki pomidorki.
- Polałam całość sosem i posypałam porwanymi listkami mięty.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.