Mogą być na deser, idealne na śniadanie, przepyszne do szkoły czy pracy jako przekąska.
Warto je usmażyć i zajadać się tymi pysznymi racuszkami.
Racuchy Nigelli Lawson.
Składniki:- 400 g twarogu wiejskiego typu cottage cheese
- 150 g mąki pszennej T 650
- 6 jaj
- 3 łyżki ksylitolu lub cukru
- kilka kropli esencji waniliowej
Do podania:
- przecier z rabarbaru
- borówki
- olej do smażenia
- Widelcem roztrzepałam jaja, dodałam ksylitol, wanilię i mąkę, wymieszałam.
- Na koniec dodałam serek i wymieszałam aby nie roztrzepać kulek sera.
- Smażyłam racuchy na oleju z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z przecierem z rabarbaru i borówkami.
Przepis Nigelli Lawson
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.