Puszyste naleśniki na śniadanie to było to czego chciałam od kilku dni i są, pyszne i pożywne.
Polecam na śniadanie lub na deser, jak kto woli.
Ja podałam z bananem, polane miodem ale tutaj pełna dowolność.
Puszyste naleśniki.
- 200 ml maślanki
- 200 ml mleka
- 2 jaja
- 1 łyżeczka sody
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki mąki orkiszowej
- szczypta soli
Do podania:
- banany
- miód
- Wymieszałam dokładnie maślankę, mleko i jaja.
- Dodałam teraz sól, obie mąki i sodę, dokładnie wymieszałam.
- Smażyłam na odrobinie oleju naleśniki wielkości 15 cm z obu stron na złoty kolor.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.