Danie które dziś mam na talerzu to majstersztyk.
Pstrąg tak przyrządzony jest soczysty i pachnący a kremowe pure z dodatkiem szpinaku idealnie tutaj pasuje.
Popróbujcie smaku.
Pstrąg z pure z ziemniaków.
Składniki:Pure:
- 500 g ziemniaków
- 100 g szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy
- sól morska
- pieprz czarny
- 125 g mozzarelli
Dodatkowo:
- 480 g fileta z pstrąga tęczowego ze skórą
- oliwa do smażenia
- 3 łyżki sosu sojowego
- Szpinak umyłam i osuszyłam.
- Podsmażyłam na oliwie posiekany czosnek i dodałam liście szpinaku, posoliłam i smażyłam tyle aby szpinak zmiękł.
- Obrałam ziemniaki i ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam i od razu utłukłam.
- Dodałam masło i ugniotłam na pure.
- Teraz dodałam usmażony szpinak i startą na tarce mozzarellę i przemieszałam widelcem, oprószyłam pieprzem.
Przygotowanie pstrąga:
- Na talerz wylałam sos sojowy i stroną bez skóry ułożyłam na nim filet rybny, zostawiłam na 10 minut.
- Potem smażyłam na oliwie zaczynając od strony skóry po 2 minuty z każdej strony.
- Podałam rybę na pure z ziemniaków.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.