sobota, 1 października 2022

Panierowany twaróg na ostro

Dobre to wyszło, mówię szczerze.
Miałam twaróg tak do niczego właściwie bo mi został z sernika.
I tak sobie wymyśliłam takie danie.
Polecam gorąco, zasmakuje każdemu.
Panierowany twaróg.
Składniki:
  • ok. 500 g twarogu półtłustego
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka chili jalapeno zielonego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 50 ml mleka
  • bułka tarta 
  • olej do smażenia
  • pomidory do podania
Przygotowanie twarogu:
  • Twaróg pokroiłam na plastry ok. 1 cm grubości.
  • Jaja roztrzepałam z mlekiem, sosem sojowym i jalapeno.
  • Każdy plaster twarogu moczyłam w jaju ze wszystkich stron a potem w bułce tartej.
  • Smażyłam na rozgrzanym oleju aż ser się zrumienił z obu stron.
  • Podałam z sałatką z pomidorów.
Smacznego
Pomysł własny
"Podróże małe i duże"
Krwawnik

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger