Dobre to wyszło, mówię szczerze.
Miałam twaróg tak do niczego właściwie bo mi został z sernika.
I tak sobie wymyśliłam takie danie.
Polecam gorąco, zasmakuje każdemu.
Panierowany twaróg.
Składniki:- ok. 500 g twarogu półtłustego
- 2 jaja
- 1 łyżeczka chili jalapeno zielonego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 50 ml mleka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- pomidory do podania
- Twaróg pokroiłam na plastry ok. 1 cm grubości.
- Jaja roztrzepałam z mlekiem, sosem sojowym i jalapeno.
- Każdy plaster twarogu moczyłam w jaju ze wszystkich stron a potem w bułce tartej.
- Smażyłam na rozgrzanym oleju aż ser się zrumienił z obu stron.
- Podałam z sałatką z pomidorów.
Pomysł własny
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.