To są pyszne, puszyste i delikatne kotlety, posmakują każdemu.
Gotujemy ryż, siekamy brokuła, dodajemy tuńczyka z puszki i kotlety prawie gotowe bo jeszcze trzeba je usmażyć lub upiec.
Polecam gorąco.
Kotlety z brokuła, ryżu i tuńczyka.
- 1/2 szklanki ryżu suchego
- 1 i 3/4 szklanki wody do ryżu
- 1 mały brokuł
- ok.500 g tuńczyka w sosie własnym
- 2 jaja
- 1 łyżka słodkiej papryki
- sól morska
- pieprz czarny
- 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej + do obtaczania
- Ugotowałam ryż, wystudziłam.
- Brokuła starłam na tarce o grubych oczkach.
- Tuńczyka osączyłam.
- Wymieszałam dokładnie ryż, tuńczyka, startego brokuła z jajami, solą, papryką, mąka ziemniaczaną.
- Z masy lepiłam kotlety, obtaczałam je w mące ziemniaczanej i smażyłam na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
- Można je również upiec w piekarniku i wtedy układamy je na blaszce i pieczemy w 190 C przez 20 - 30 minut.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.