Będzie szybko i smacznie.
Polubicie to danie na pewno, chrupiąca fasolka, soczysty kurczak, fajny obiad w miseczce.
Polecam gorąco.
Poza sezonem używam fasolki mrożonej.
Fasolka po azjatycku.
- 400 gramów świeżej zielonej fasolki szparagowej
- 2 piersi z kurczaka
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 cm kawałek świeżego imbiru
- 1 papryka czerwona
- łyżeczka proszku curry
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki mąki pszennej
- 1 łyżka sosu sojowego
- olej do smażenia
- Piersi z kurczaka pokroiłam w paski.
- Imbir i czosnek posiekałam, posoliłam i utarłam w moździerzu na pastę.
- Natarłam je sosem sojowym i pastą z czosnku, odstawiłam na 15 minut.
- Fasolę ugotowałam al'dente.
- Cebulę pokroiłam w piórka a paprykę w paski.
- Na łyżce oleju smażyłam najpierw kurczaka a jak się zrumienił dodałam cebulę i paprykę.
- Smażyłam na dużym ogniu 2 minuty.
- Dodałam proszek curry i fasolkę i smażyłam kolejne 2 minuty.
- W 3/4 szklanki wody rozrobiłam obie mąki i wlałam na patelnię.
- Gotowałam aż sos zgęstniał, doprawiłam sosem sojowym.
- Podałam od razu.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.