Śniadanko petarda dzisiaj.
Połączenie karmelizowanych pieczarek i pastrami to połączenie idealne.
Kanapki znikają szybciej niż się je tworzy.
Polecam gorąco.
Tosty z pastrami.
- 6 kromek pieczywa tostowego
- 250 g pieczarek
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 duża szalotka
- 80 g pastrami z chili
- 12 plastrów sera cheddar
- plastry piklowanych ogórków
- roszponka
- kiełki rzodkiewki
- Najpierw zrobiłam pieczarki.
- Szalotkę pokroiłam w półplastry i podsmażyłam na maśle, dodałam pieczarki i smażyłam bez mieszania aż pieczarki się zrumieniły.
- Można potrząsać patelnią aby pieczarki równo się zrumieniły.
- Podlałam sosem sojowym i smażyłam jeszcze chwilę aby sos zgęstniał.
- Kromki chleba podpiekłam na suchej patelni.
- Na każdej położyłam 2 plastry sera i podgrzewałam chwilę aby ser zrobił się miękki.
- Ułożyłam teraz plastry pastrami, pikle, pieczarki i roszponkę.
- Posypałam kiełkami rzodkiewki.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.