Jeśli najdzie ochota to nie ma zmiłuj się tylko kapusta do garnka i gotujemy.
Tak powstał ten pyszny bigos, którego polecam z całego serducha.
Popróbujcie, jest niesamowicie smakowity.
Szybki bigos.
Składniki:- 1/2 główki kapusty białej
- 3 brązowe pieczarki
- 1 biała papryka szpiczasta
- 1 czerwona papryka szpiczasta
- 1/2 laski wędzonej kiełbasy
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 szklanka bulionu
- 4 śliwki kalifornijskie
- 2 łyżeczki pasty z ostrej siekanej papryki
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
- 2 łyżki sosu sojowego
- Papryki pokroiłam w paski, pieczarki w plastry, kiełbasę w talarki, poszatkowałam kapustę, śliwki pokroiłam w paski.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam kiełbasę, pieczarki, papryki, potem dodałam kapustę i podsmażałam 5 minut.
- Wlałam bulion, dodałam ziele angielskie i śliwki i dusiłam pod przykryciem 15 minut.
- Na koniec doprawiłam papryką, pastą paprykową, sosem sojowym, wymieszałam i gotowe.
Pomysł własny.
5 komentarze
Pyszności!
OdpowiedzUsuńFaktycznie, szybki bigos.
Miłego weekendu:0
Szybki i pyszny, miłego Łucjo.
UsuńSzybki i pyszny, miłego Łucjo.
UsuńUwielbiam bigos. Najlepszy jadłam w Ustroniu.
OdpowiedzUsuńNajlepszy to zjesz jak sama go ugotujesz nie umniejszając bigosowi w Ustroniu. A co tam jest w tym Ustroniu?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.