Deser to do kawy czy śniadanie dla łasuchów?
I jedno i drugie brzmi dobrze.
My zjedliśmy na śniadanie, na deser do kawy też będą idealne więc warto je usmażyć.
No to smażymy?
- 2 jajka
- 200 g twarogu wiejskiego
- 150 g jogurtu naturalnego
- szczypta soli
- 1/2 szklanki mąki samorosnącej
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki sody
Dodatkowo:
- miód do podania
- olej do smażenia
- Do miski wbiłam jaja, dodałam jogurt, twarożek i sól, wymieszałam.
- Teraz dodałam obie mąki, sodę i dokładnie wymieszałam.
- Na gorący tłuszcz nakładałam sporą łyżkę masy i smażyłam na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
- Usmażone placki układałam na ręczniku papierowym aby osączyć nadmiar tłuszczu.
- Podałam z miodem lipowym 😊
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Jesień we mgle |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.