Robiłam jakiś czas temu kimchi z ogórków i podawałam przepis, znajdziecie go pod linkiem.
Dziś tylko trzeba zamarynować boczniaki, zrobić sos i złożyć kanapkę.
Kanapka jest pyszna, pożywna i pachnąca, idealna na śniadanie.
Kanapki z boczniakami i kimchi.
Marynowane boczniaki:
- 2 łyżki oliwy
- 350 g boczniaków
- 1 łyżeczka soli
- 1 szklanka gorącej wody
- 1 duża cebula
- 5 łyżek octu jabłkowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 10 ziarenek ziela angielskiego
- 10 ziarenek czarnego pieprzu
- 5 liści laurowych
Sos:
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka oliwy
- sól morska
- pieprz czarny
Grzanki:
- bagietka
- liście sałaty
- kimchi z ogórków
Przygotowanie boczniaków:
- Boczniaki należy przygotować dzień wcześniej.
- Kimchi z ogórków też wystarczy przygotować dzień wcześniej.
- Boczniaki pokroiłam na kawałki i podsmażyłam na oleju aż się zrumieniły.
- Posoliłam i odłożyłam na chwilę.
- Gorącą wodę wlałam do miski, dodałam pokrojoną w piórka cebulę.
- Dodałam ocet ryżowy, ocet jabłkowy i resztę przypraw i wymieszałam.
- Teraz włożyłam boczniaki, wymieszałam i przykryłam szczelnie miskę i pozostawiłam do wystygnięcia.
- Potem wstawiłam do lodówki na 24 godziny.
- Składniki sosu wymieszałam i odstawiłam.
- Bagietkę pokroiłam na kawałki, podpiekłam na suchej patelni.
- Posmarowałam każdą część bagietki sosem, ułożyłam liście sałaty, kimchi z ogórków i marynowane boczniaki.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.