niedziela, 28 sierpnia 2022

Surówka z kalarepy

Dziś będzie szybko i smacznie.
Surówka z kalarepy idealnie nadaje się do burgerów, naleśników, placków, mięs czy jaja sadzonego.
Robi się ją błyskawicznie więc i czasu mało trzeba do jej przygotowania.
Ja zajadam samą a Ty jak lubisz.
Surówka z kalarepy.
Składniki:
  • 1 średnia kalarepa
  • liście z 1 kalarepy
  • 2 duże rzodkiewki
  • liście z 1 brokuła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jabłko
  • 1/2 pęczka szczypioru
  • sól różowa himalajska
  • pieprz czarny
  • 1 łyżka octu winnego z aromatem orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie surówki:
  • Liście brokuła i kalarepy pokroiłam w paseczki, czosnek posiekałam, szczypior również posiekałam.
  • Rzodkiewki pokroiłam w słupki, tak samo jak jabłko wraz ze skórką.
  • Do posiekanych warzyw dodałam posiekaną natkę pietruszki i koperek, sól, pieprz, ocet i oliwę, dokładnie wymieszałam.
  • Odstawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Irysy

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger