Dziś będzie szybko i smacznie.
Surówka z kalarepy idealnie nadaje się do burgerów, naleśników, placków, mięs czy jaja sadzonego.
Robi się ją błyskawicznie więc i czasu mało trzeba do jej przygotowania.
Ja zajadam samą a Ty jak lubisz.
Surówka z kalarepy.
Składniki:- 1 średnia kalarepa
- liście z 1 kalarepy
- 2 duże rzodkiewki
- liście z 1 brokuła
- 1 ząbek czosnku
- 1 jabłko
- 1/2 pęczka szczypioru
- sól różowa himalajska
- pieprz czarny
- 1 łyżka octu winnego z aromatem orzechów włoskich
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- Liście brokuła i kalarepy pokroiłam w paseczki, czosnek posiekałam, szczypior również posiekałam.
- Rzodkiewki pokroiłam w słupki, tak samo jak jabłko wraz ze skórką.
- Do posiekanych warzyw dodałam posiekaną natkę pietruszki i koperek, sól, pieprz, ocet i oliwę, dokładnie wymieszałam.
- Odstawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.