Ależ dzisiaj kolorowo i smakowicie na talerzu.
Chcecie wiedzieć co tam włożyłam? ależ proszę bardzo poniżej przepis na sałatkę z ryżem i boczniakami.
Aby grzyby były chrupiące i aromatyczne przy smażeniu nie wolno ich mieszać tylko pozwolić się im się przyrumienić.
Zaczynamy?
Sałatka z ryżem i boczniakami.
- 200 g boczniaków
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- 200 g groszku zielonego mrożonego
- 3/3 szklanki suchego ryżu
- 1 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 6 - 8 pomidorków koktajlowych
- liście sałaty masłowej
- 2 łyżki sosu Sukiyaki Souce Suree
- oliwa do skropienia
- Ryż zalałam bulionem i gotowałam 10 minut, potem wyłączyłam ogień i pozostawiłam jeszcze pod przykryciem 5 minut.
- Boczniaki pokroiłam na kawałki wzdłuż blaszek.
- Na patelni rozgrzałam olej i masło i ułożyłam grzyby, skropiłam sosem sojowym, smażyłam aż się zrumieniły.
- Zdjęłam z patelni.
- Pomidorki poprzekrawałam na połówki.
- Groszek wysypałam na sito i zanurzyłam we wrzącej wodzie na 30 sekund.
- Na talerzu ułożyłam liście sałaty, na nich wysypałam ryż, groszek, pomidorki i boczniaki.
- Skropiłam oliwą i sosem Sukiyaki.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.