Pyszny, aromatyczny omlet na śniadanie lub jak ktoś woli na obiad.
Smakuje wyśmienicie i zaspokaja szybko głód.
Zachęcam do spróbowania.
Omlet z pomidorami.
Składniki:- 6 jaja
- 5 łyżek mleka
- 50 g sera pleśniowego np. gorgonzoli
- 10 pomidorków koktajlowych
- garść listków bazylii
- garść listków oregano
- 250 g mozzarelli
- sól morska
- pieprz czarny
- oliwa do smażenia
- Przekroiłam pomidorki na połówki wzdłuż i podsmażyłam na oliwie.
- Dodałam listki oregano i smażyłam jeszcze chwilę.
- Posoliłam i dodałam odrobinę cukru.
- Jaja roztrzepałam z mlekiem, porwaną gorgonzolą, odrobiną soli i pierzu.
- Na drugiej patelni rozgrzałam 1 łyżkę oliwy i wlałam jajka.
- Gdy omlet zaczął się ścinać po bokach, wrzuciłam usmażone pomidorki oraz porwaną mozzarellę.
- Nakryłam patelnię pokrywką i smażyłam aż ser się roztopił.
- Posypałam listkami bazylii.
- Może to być jedna duża porcja lub dwie mniejsze.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.