niedziela, 7 sierpnia 2022

Naleśniki migdałowe

Naleśniki na bazie napoju migdałowego, puszyste, pachnące, idealne na dobry początek dnia.
Ja podałam z kremem czekoladowym ale tutaj włóżcie do środka co lubicie i smakuje Wam najbardziej.
Taki naleśnik włożony do pudełka to idealny deser do kawy w pracy.
Polecam gorąco.
Naleśniki migdałowe.

Składniki: 6 sztuk
Ciasto:
  • 400 ml napoju migdałowego
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mąki włoskiej Farina
  • 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej T 620
Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • krem czekoladowy 
  • sezam prażony
Przygotowanie naleśników:
  • Zmiksowałam wszystkie składniki na ciasto.
  • Odstawiłam aby ciasto odpoczęło 10 minut.
  • Potem posmarowałam patelnię olejem i smażyłam naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  • Uprażyłam na suchej patelni sezam.
  • Każdy naleśnik posmarowałam kremem czekoladowym i posypałam sezamem.
  • Zwinęłam w trójkąt.
Smacznego.
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Tulipany

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger