Naleśniki na bazie napoju migdałowego, puszyste, pachnące, idealne na dobry początek dnia.
Ja podałam z kremem czekoladowym ale tutaj włóżcie do środka co lubicie i smakuje Wam najbardziej.
Taki naleśnik włożony do pudełka to idealny deser do kawy w pracy.
Polecam gorąco.
Naleśniki migdałowe.
Ciasto:
- 400 ml napoju migdałowego
- 2 jaja
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki mąki włoskiej Farina
- 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej T 620
Dodatkowo:
- olej do smażenia
- krem czekoladowy
- sezam prażony
- Zmiksowałam wszystkie składniki na ciasto.
- Odstawiłam aby ciasto odpoczęło 10 minut.
- Potem posmarowałam patelnię olejem i smażyłam naleśniki z obu stron na złoty kolor.
- Uprażyłam na suchej patelni sezam.
- Każdy naleśnik posmarowałam kremem czekoladowym i posypałam sezamem.
- Zwinęłam w trójkąt.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.