Dziś zapraszam na aromatyczny, puszysty, przepyszny omlet na bazie mąki kasztanowej.
Robi się go bardzo szybko, szybko smaży i zajada jeszcze szybciej.
Może pracować jako deser albo też śniadanie.
Omlet z mąki kasztanowej.
Składniki:- 3 jaja "M"
- 2 łyżki melasy z morwy białej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 6 płaskich łyżek mąki kasztanowej
- 1 łyżka oleju
- melasa do podania
- brzoskwinie do podania
- Zmiksowałam jaja z ksylitolem, jogurtem i melasą na puszystą masę.
- Teraz dodałam przesianą mąkę i delikatnie wmieszałam ją w jaja.
- Na patelnię wlałam olej, rozgrzałam i wylałam masę.
- Smażyłam na średnim ogniu, pod przykryciem przez 6 minut.
- Potem złożyłam omleta na połowę i gotowe.
- Podałam polanego melasą z cząstkami brzoskwini.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.