poniedziałek, 29 sierpnia 2022

Jogurtowy omlet kasztanowy z brzoskwiniami

Dziś zapraszam na aromatyczny, puszysty, przepyszny omlet na bazie mąki kasztanowej.
Robi się go bardzo szybko, szybko smaży i zajada jeszcze szybciej.
Może pracować jako deser albo też śniadanie.
Omlet z mąki kasztanowej.
Składniki:
  • 3 jaja "M"
  • 2 łyżki melasy z morwy białej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 6 płaskich łyżek mąki kasztanowej
  • 1 łyżka oleju
  • melasa do podania
  • brzoskwinie do podania
Przygotowanie omletu:
  • Zmiksowałam jaja z ksylitolem, jogurtem i melasą na puszystą masę.
  • Teraz dodałam przesianą mąkę i delikatnie wmieszałam ją w jaja.
  • Na patelnię wlałam olej, rozgrzałam i wylałam masę.
  • Smażyłam na średnim ogniu, pod przykryciem przez 6 minut.
  • Potem złożyłam omleta na połowę i gotowe.
  • Podałam polanego melasą z cząstkami brzoskwini.
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Słoneczniki

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger