Jagoda kamczacka inaczej wiciokrzew kamczacki.
Jej zaletą są bardzo duże wartości odżywcze oraz fakt, że są to jedne z najwcześniej dojrzewających u nas w naturalnych warunkach owoców.Jagoda kamczacka jest bardzo odżywcza i ma dużo witamin.
Ja z jej użyciem przygotowałam racuszki.
Racuchy z jagodą kamczacką.
- 1 szklanka jagody kamczackiej
- 500 ml śmietany kwaśnej 18%
- 2 jaja
- 5 łyżek czubatych mąki pszennej T 750
- olej do smażenia
Do podania:
- skyr naturalny
- jagoda kamczacka
- Śmietanę wymieszałam z jajkami.
- Dodałam mąkę i dokładnie zmiksowałam aby nie było grudek.
- Dodałam owoce, wymieszałam.
- Rozgrzałam niedużą ilość oleju i nakładałam po 2 łyżki masy na racucha.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Podałam ze skyrem i owocami jagody kamczackiej
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.