Kiedyś robiłam podpłomyki Jamiego Olivera a teraz modyfikując przepis wymyślam ciągle inne dania.
Te podpłomyki robi się błyskawicznie i smakują wybornie.
Polecam na śniadanie czy deser.
Podpłomyki kasztanowe.
Składniki: 4 placki- 150 g mąki kasztanowej + do podsypania
- 1 i 1/2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 6 łyżek jogurtu
Dodatkowo:
- dojrzałe mango
- konfitura z moreli
- Do misy malaksera wsypałam mąkę, dodałam olej, jogurt, sól, proszek do pieczenia i szybko zagniotłam ciasto.
- Można zagniatać ręcznie, nie ma żadnego problemu.
- Podzieliłam ciasto na 4 kawałki i rozwałkowałam na 4 placki, dość grubawe.
- Piekłam podpłomyki na suchej patelni z każdej stony po 2 minuty.
- Mango obrałam i pokroiłam w plastry.
- Podpłomyki posmarowałam konfiturą morelową i ułożyłam na nich plastry mango.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.