poniedziałek, 6 czerwca 2022

Pasta z tofu i suszonych pomidorów

Szybko można zrobić przepyszną pastę do pieczywa z tofu.
Tofu przyjmuje smak składnika głównego czyli w tym przypadku suszonych pomidorów i nadaje paście jedwabistość.
Warto się pokusić na taką wersję pasty wege.
Pasta z tofu.

Składniki:
  • 150 g tofu naturalnego
  • 8 suszonych pomidorów z zalewy
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki tymianku suszonego
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • szczypta pieprzu czarnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 cebulka
  • 1 łyżeczka oliwy

Przygotowanie pasty:
  • Cebulkę posiekałam w kostkę i podsmażyłam na oliwie aż się zrumieniła, pozostawiłam do wystudzenia.
  • Do misy malaksera włożyłam czosnek, tofu, osączone pomidory, sok z cytryny oraz oba pieprze i tymianek.
  • Zmiksowałam całość na pastę.
  • Teraz dodałam podsmażoną wystudzoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki, wymieszałam.
  • Doprawiłam do smaku solą.
Smacznego.
Przepis z archiwum
"Podróże małe i duże"
Pantofelniki

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger