Szybko można zrobić przepyszną pastę do pieczywa z tofu.
Tofu przyjmuje smak składnika głównego czyli w tym przypadku suszonych pomidorów i nadaje paście jedwabistość.
Warto się pokusić na taką wersję pasty wege.
Pasta z tofu.
- 150 g tofu naturalnego
- 8 suszonych pomidorów z zalewy
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki tymianku suszonego
- szczypta pieprzu ziołowego
- szczypta pieprzu czarnego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 cebulka
- 1 łyżeczka oliwy
- Cebulkę posiekałam w kostkę i podsmażyłam na oliwie aż się zrumieniła, pozostawiłam do wystudzenia.
- Do misy malaksera włożyłam czosnek, tofu, osączone pomidory, sok z cytryny oraz oba pieprze i tymianek.
- Zmiksowałam całość na pastę.
- Teraz dodałam podsmażoną wystudzoną cebulę i posiekaną natkę pietruszki, wymieszałam.
- Doprawiłam do smaku solą.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.