Nie wiecie do czego użyć ciasta francuskiego?
Już podpowiadam, dziś pakieciki z łososiem.
Danie robi się szybko a pakieciki smakują wybornie, polecam do wypróbowania.
Zachęceni? no to do kuchni.
Pakieciki z łososiem.
- 275 g ciasta francuskiego - 1 op.
- 250 g łososia wędzonego na zimno
- garść mix - u młodych listków
- 12 oliwek czarnych
Do posmarowania:
- 1 żółtko
- 2 łyżki mleka
- Rozłożyłam płat ciasta francuskiego i podzieliłam go na 6 kwadratów.
- Na każdym ułożyłam kilka młodych listków oraz kawałek łososia, 2 oliwki.
- Posmarowałam brzegi rozbełtanym żółtkiem z mlekiem.
- Ściągnęłam końce każdego kwadratu na górze i zlepiłam brzegi.
- Ułożyłam pakiety na blaszce.
- Posmarowałam ponownie pakieciki żółtkiem.
- Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez 20 minut.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.