Czasami proste rozwiązania są pod nosem ale ich nie widzimy.
Zajrzałam na bloga do Olgi Smile i zobaczyłam ten przysmak, zrobiłam i jestem zachwycona.
Polecam i Wam.
Makaron z bułka tartą.
Składniki:- 1 szklanka bułki tartej
- 2 kromki suchej bułki lub chleba
- 50 g masła
- 80 ml oliwy
- 2 łyżeczki mieszanki ulubionych ziół: prowansalskie, dalmatyńskie, włoskie lub po prostu oregano, tymianek, bazylia
- 2 ząbki czosnku
- sól morska
- 200 g makaronu tagiatelle
- Na patelni rozgrzałam masło i oliwę, wsypałam bułkę tartą oraz wkruszyłam chleb.
- Dodałam sól, zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszałam.
- Kruszonka chlebowa musi się dobrze podpiec.
- Makaron ugotowałam al'dente i przełożyłam na patelnię z bułką, wymieszałam.
- Jeśli jest za gęste wystarczy dodać odrobinę wody z gotowania makaronu.
- Jemy od razu bo potem bułeczka nie jest już taka chrupka.
2 komentarze
Ziarna można łączyć, więc to jest naprawdę dobry pomysł, jeśli mamy ochotę na węgielki, a ja często miewam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do obejrzenia mojego nowego obrazu!^^
Ale tu nie ma ziaren, i co to są węgielki?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.