wtorek, 7 czerwca 2022

Jajecznica z chorizo, awokado i kolendrą

Jajecznicę chyba każdy lubi i często robi.
Ja też robiłam już kilka wersji jajecznicy z różnych stron świata.
Ta dzisiejsza jest przepyszna, magiczny smak chorizo i kremowe awokado, przepyszne.
Warto spróbować, polecam.
Jajecznica z chorizo.

Składniki:
  • 8 jaj
  • 80 g pikantnego chorizo 
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • dojrzałe awokado
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • listki kolendry
  • bułka do podania

Przygotowanie jajecznicy:
  • Chorizo pokroiłam w plastry i podsmażyłam na suchej patelni.
  • Wytopi się z niej czerwony, paprykowy tłuszcz i o to chodzi.
  • Dodałam masło klarowane, wymieszałam.
  • Wbiłam na patelnię jaja i przez chwilę nie mieszałam ich.
  • Potem delikatnie przemieszałam i smażyłam do ulubionej konsystencji.
  • Posoliłam na koniec i oprószyłam pieprzem.
  • Awokado obrałam, pokroiłam w plastry, skropiłam octem jabłkowym.
  • Na talerzu podałam jajecznicę z awokado, posypane listkami kolendry i z bułką.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jesień nad Grabią woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger