niedziela, 26 czerwca 2022

Jajecznica po francusku

Gdzieś w sieci krążył taki przepis i musiałam go wypróbować.
Nigdy tak jajecznicy nie smażyłam a szkoda bo jest pyszna, delikatna, kremowa.
Robi się błyskawicznie i smakuje obłędnie a o to nam chodzi.
Polecam na śniadanie.
Jajecznica po francusku.
Składniki:
  • 4 jaja
  • 1 i 1/2 łyżki masła
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • kiełki do posypania
Przygotowanie jajecznicy:
  • Białka oddzieliłam od żółtek.
  • Białka lekko roztrzepałam.
  • Na patelni rozgrzałam 1/2 łyżki masła i wlałam białka.
  • Jak zaczynały się ścinać, zaczęłam mieszać szpatułką.
  • Dodałam teraz żółtka i dalej delikatnie mieszałam.
  • Zdjęłam patelnię z ognia, posiliłam, dodałam pieprzu oraz resztę masła i delikatnie mieszałam aż masło się rozpuściło.
  • Podałam posypane kiełkami.
Smacznego.
Przepis z sieci
"Podróże małe i duże"
Jesień nad Grabią

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger