Gdzieś w sieci krążył taki przepis i musiałam go wypróbować.
Nigdy tak jajecznicy nie smażyłam a szkoda bo jest pyszna, delikatna, kremowa.
Robi się błyskawicznie i smakuje obłędnie a o to nam chodzi.
Polecam na śniadanie.
Jajecznica po francusku.
Składniki:Przygotowanie jajecznicy:
- Białka oddzieliłam od żółtek.
- Białka lekko roztrzepałam.
- Na patelni rozgrzałam 1/2 łyżki masła i wlałam białka.
- Jak zaczynały się ścinać, zaczęłam mieszać szpatułką.
- Dodałam teraz żółtka i dalej delikatnie mieszałam.
- Zdjęłam patelnię z ognia, posiliłam, dodałam pieprzu oraz resztę masła i delikatnie mieszałam aż masło się rozpuściło.
- Podałam posypane kiełkami.
Przepis z sieci
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.