Szybko i pysznie ugotujecie coś pożywnego i odżywczego na obiad.
A jeśli dodatkowo jesteście wielbicielami kuchni Azji to zakochacie się w tej zupie.
Polecam gorąco.
Składniki do nabycia w Kuchniach Świata czy w dyskontach spożywczych.
Zupa po azjatycku.
- 2 łyżki oliwy
- 6 listków limonki kafir
- 1/2 łyżeczki sproszkowanej trawy cytrynowej
- 1 łyżeczka żółtej pasty curry
- 500 g bulionu drobiowego
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 150 g grzybów shimeji
- 300 ml mleczka kokosowego
- 2 kapusty pac choi
- 200 g gotowego makaronu undon
- sól morska
- pieprz czarny
- sok z limonki do smaku
- W garnku rozgrzałam oliwę, włożyłam listki limonki, trawę i pastę curry i podgrzewałam 1 minutę.
- Filet z kurczaka pokroiłam w kostkę.
- Grzybom odkroiłam piętkę, bo one sprzedawane są w takich kępkach aby każdy był oddzielnie.
- Do garnka wlałam bulion, wrzuciłam kurczaka i gotowałam 8 minut.
- Teraz wlałam mleczko kokosowe, dodałam pokrojoną w paski kapustę pac choi i grzyby i gotowałam jakieś 10 minut.
- Makaron przyrządziłam wg przepisu na opakowaniu.
- Na koniec doprawiłam zupę solą i pieprzem oraz sokiem z limonki.
Przepis Przemka
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.