Pastę do chleba zrobiłam z sera jogurtowego labneh.
Delikatny ser z osączonych jogurtów smakuje wybornie a jak dodać do niego czosnek i natkę robi się z niego idealna pasta do pieczywa czy warzyw, polecam.
Pasta z labneh.
- 200 g sera labneh
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól morska
- oliwa extra vergine do skropienia
- Do misy malaksera dodałam czosnek, posiekaną natkę pietruszki, zmiksowałam a potem dodałam ser i dokładnie wymieszałam.
- Doprawiłam do smaku solą.
- Przełożyłam do pojemnika, polałam oliwą.
- Kilka dni w lodówce można przechowywać.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.