Na śniadanie, na słodki obiad, na kolację czy na deser to idealne, lekkie i pożywne naleśniki.
Z czym je podacie to już sprawa indywidualna, u mnie kiszona w miodzie cytryna.
Było pyszne śniadanie u mnie na dobry początek dnia.
Naleśniki na kefirze.
- 400 ml kefiru
- 2 jaja
- 2 łyżki cukru/ksylitolu
- 1/2 łyżeczki soli
- 160 g mąki pszennej T 650
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki wody
- 3 łyżki oleju
Do podania:
- kiszone w miodzie cytryny
- miód lipowy
- Wymieszałam w misce kefir z jajami, potem dodałam ksylitol i sól i ponownie wymieszałam.
- Mąkę przesiałam i dodałam do kefiru, wymieszałam ponownie.
- Sodę wymieszałam z wodą i wlałam do masy kefirowej razem z olejem, przemieszałam i odstawiłam na 10 minut.
- Potem smażyłam naleśniki na patelni bez tłuszczu.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.