Coś do pochrupania by się zdało? no i bardzo dobrze trafiliście, będzie coś do pochrupania.
Idealne wafelki kakaowe do kawy, herbaty, czystka czy kubka kakao.
Szybko się je robi, trochę czasu spędzają w lodówce a potem zajadamy.
Wafelki kakaowe.
- 200 g masła
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku
- 3/4 szklanki mleka
- 3 łyżki kakao
- 1 opakowanie wafli dużych kwadratowych o głębokich rowkach - 5 sztuk
Przygotowanie wafli:
- W garnku rozpuściłam masło i pozostawiłam do przestudzenia.
- Teraz dodałam cukier, oba mleka i kakao i zmiksowałam na gładki krem.
- Posmarowałam pierwszy wafel po stronie z większymi rowkami, nakryłam drugim, docisnęłam i dalej smarowałam aż do ostatniego wafla a jest ich 5.
- Zawsze głębszymi rowkami do góry.
- Docisnęłam wafle deską do krojenia i ułożyłam na niej mega ciężki tom książkowy.
- Zostawiłam wafla na 4 godziny w lodówce.
- W tym czasie masa się równo rozłoży po waflach i ściągnie.
- Po wyjęciu pokroiłam wafla na małe wafelki.
2 komentarze
Do pochrupania wafle najlepsze. :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do obejrzenia mojego nowego obrazu.^^
Dziękuję z miłe słowa i zaproszenie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.