Myślałam już jakiś czas o pysznym śniadaniu, takim z pyszną kawą czy czekoladą a do tego jakieś szybkie i pyszne bułeczki.
Pomysł przyszedł podczas przeglądania neta, tu zobaczyłam, tam podejrzałam i znalazłam przepis z rodzinnego archiwum na bułki z twarogiem.
Bułeczki są przepyszne, pulchniutkie, delikatne, lekko słodkawe a więc idealne z czekoladą o której marzyłam.
A dzięki uprzejmości sklepu Venossa.pl takową mogłam ugotować.
U mnie jest to czekolada gorzka, przepyszna z mnóstwem Mg na lepszą połowę dnia.
Do bułeczek użyłam miodu również ze sklepu Venosa.pl, szybka dostawa, pyszne produkty a mają ich nie mało.
Polecam sklep Venosa.pl
Bułki serowe, polecam gorąco i zapraszam do stołu.
- 2 jaja
- 60 g miodu - użyłam lipowy z Venosa.pl
- 250 g półtłustego twarogu
- 2 łyżki oleju
- 250 - 280 g mąki pszennej T 650
- 7 g proszku do pieczenia
- złoty len do posypania
- żółtko do posmarowania
- Jaja zmiksowałam z miodem, dodałam pokruszony twaróg i ponownie zmiksowałam.
- Dodałam olej i jeszcze raz zmiksowałam.
- Teraz dodawałam mąkę, najpierw 250 g i proszek do pieczenia, wyrobiłam ciasto.
- Jeśli ciasto jest za rzadkie bo zależy to od twarogu to wystarczy dosypać mąki.
- Ciasto uformowałam w wałek który podzieliłam na 10 równych części.
- Z każdej uformowałam bułeczkę, które układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Bułeczki posmarowałam roztrzepanym żółtkiem i posypałam złotym lnem.
- Piekłam je w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 25 minut.
- Upieczone bułki studziłam na kratce.
- Podałam je z czekoladą do picia, pyszności.
Ponieważ jedną z najważniejszych rzeczy w ich sklepie jest najwyższa jakość sprzedawanych przez nich produktów.
Smacznego
Przepis z archiwum rodzinnego
Artykuł sponsorowany
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.