Szybkie w wykonaniu, małe placuszki z dodatkiem bananów.
Są lekkie, puszyste i bardzo smakowite, mogą być na deser, idealne na śniadanie, w pudełku do szkoły czy pracy także idealne.
Warto wypróbować, polecam.
Bananowe placuszki.
Placki:
- 3 dojrzałe banany
- 50 g kremu z orzeszków ziemnych
- 50 g miodu
- 125 g mąki pszennej T 650
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 50 ml mleka roślinnego np. ryżowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 2 łyżeczki syropu klonowego
- olej do smażenia
Krem czekoladowy:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 dojrzałe banany
- 2 łyżki miodu
- 2 - 3 łyżki karobu
- szczypta cynamonu
- 1 łyżka masła orzechowego
- Awokado obrałam i włożyłam do misy blendera, dodałam banany, miód, karob, cynamon i masło orzechowe i zmiksowałam na gładki krem.
Przygotowanie placków:
- Zmiksowałam na gładkie ciasto wszystkie składniki na placki.
- Ciasto jest dość gęste.
- Usmażyłam placki na lekko natłuszczonej patelni z obu stron na złoty kolor.
- Podałam placki z kremem czekoladowym.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.