Pyszne, pożywne, rewelacyjne danie dziś serwuje szef kuchni.
Takie pizze z tortilli robi się szybko i naprawdę smakują wybornie, polecam do wypróbowania.
Tortilla a'la pizza.
- 1 łyżka masła
- 3 tortille
- ok. 1 szklanki startego sera Masdamer
- 4 plastry szynki pastrami
- 5 plastrów sera mozzarella w plastrach
- 3 duże pieczarki
- 1 łyżka masła klarowanego
- 3 plastry sera topionego w plastrach
- plastry z 1 pomidora
- 2 ogórki konserwowe
- Pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na łyżce masła klarowanego.
- Na patelni wielkości placka tortilli rozgrzałam łyżkę masła i ułożyłam pierwszy placek.
- Na placku rozsypałam odrobine startego sera.
- Na serze wylądowały podsmażone pieczarki, 2 plastry mozzarelli i 3 plastry sera topionego.
- Teraz kolejny placek tortilli, lekko docisnęłam.
- Na nim starty ser, plastry pastrami i znowu odrobina startego sera.
- Potem ułożyłam plastry pomidora i plasterki ogórka, zasypałam resztą startego sera.
- Na wierzch ostatnia tortilla, dobrze docisnęłam i na wierzchu ułożyłam 3 plastry sera mozzarella.
- Nakryłam patelnię pokrywką i gotowałam 3 minuty na małym ogniu, potem przewróciłam na drugą stronę i smażyłam 2 minuty.
- Zdjęłam z patelni i pokroiłam na trójkąty.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.