Danie z serii: szybko i smacznie.
Padróny to jedne z moich ulubionych hiszpańskich papryczek.Legenda mówi że pośród tysięcy papryczek, jedna trafia się naprawdę ostra.
Zjadłam dużo ale jeszcze nie trafiliśmy na ostrą.
Polecam danie gorąco.
Makaron z papryczkami Padrón.
Składniki:- oliwa do smażenia
- 1 ząbek czosnku
- 250 g zielonych papryczek hiszpańskich Padrón
- 150 g łososia w kawałkach z puszki w pomidorach
- 100 g makaronu ryżowego tagliatelle
- 2 gałązki bazylii
- Drobno posiekałam czosnek.
- Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej papryczki w całości - nie obieramy.
- Jak papryczki zwiędną na patelni dodałam czosnek i posypałam solą.
- Makaron ugotowałam al'dente i wymieszałam na patelni z paprykami.
- Na talerzach rozłożyłam na makaronie kawałki łososia w sosie pomidorowym.
- Posypałam posiekaną bazylią.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.