Marchwiaczki to takie małe kulki mocy, przynajmniej dla mnie.
Polecam gorąco bo są pyszne, szybko się je robi i zasmakują każdemu.
Są wegańskie i szybko znikają więc warto od razu przygotować ze 2 albo nawet 3 porcje.
Polecam gorąco.
Kulki z marchwi.
- 1/2 szklanki płatków owsianych + 2 łyżki
- 1/3 szklanki marchwi startej na tarce o małych oczkach
- 8 daktyli
- 1/4 szklanki rodzynków
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- Daktyle zalałam wrzącą wodą do wysokości owoców i odstawiłam je na 10 minut.
- Potem odcedziłam i wrzuciłam do malaksera.
- Do misy malaksera wsypałam płatki owsiane, pozostawiając 2 łyżki.
- Dodałam startą na tarce marchew.
- Wrzuciłam rodzynki, dodałam cynamon i wanilię i zmiksowałam na jednolita masę.
- Do zmiksowanej masy dodałam całe płatki owsiane.
- Uformowałam małe kulki i wstawiłam je do lodówki na 15 minut.
Przepis z książki Ciasta bez pieczenia Joanny Tołłoczko
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.