Zakupiłam makaron świderki z grochu.
Uznałam że będzie on idealnie pasował do sosu grzybowego i tak oto przepyszne danie mam na talerzu.
Polecam gorąco.
Makaron w sosie.
- 1 cebula
- 1 łyżka masła klarowanego
- 300 g grzybów leśnych mrożonych lub świeżych
- sól morska
- pieprz czarny
- 200 ml śmietanki 18 %
- 150 g makaronu świderki z grochu
- szczypta igiełek rozmarynu
- 2 łyżki sosu sojowego
- natka pietruszki do posypania
- Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente.
- Cebulę posiekałam, grzyby rozmroziłam bo takie miałam.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam cebulę.
- Dodałam rozmaryn i grzyby, smażyłam 5 minut.
- Teraz wlałam śmietankę i sos sojowy i gotowałam aż lekko zgęstniała.
- Doprawiłam solą i pieprzem.
- Makaron wrzuciłam na patelnię i wymieszałam.
- Na talerzu posypałam natka pietruszki.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.