Pysznych surówek nigdy dość.
tym razem połączyłam kapustę pekińską z ziołami i było to świetne połączenie.
Idealna jest do mięs czy do kanapek, ja zajadam samą bo tak lubię.
Polecam gorąco.
Surówka pekińska z marchewką.
Składniki:- 1/2 średniej główki kapusty pekińskiej
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 - 4 łyżki oliwy
- sól morska
- biały pieprz
- szczypta oregano suszonego
- szczypta tymianku suszonego
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- szczypta cukru
- 2 małe marchewki
- Umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach marchew.
- Paprykę pokroiłam w kostkę, kapustę posiekałam w paski.
- Posiekałam zioła.
- Wszystko wymieszałam w misce, dodałam sól, biały pieprz, cukier, zioła, oliwę i ocet.
- Ponownie wymieszałam i pozostawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.