sobota, 26 marca 2022

Surówka pekińska z marchewką

Pysznych surówek nigdy dość.
tym razem połączyłam kapustę pekińską z ziołami i było to świetne połączenie. 
Idealna jest do mięs czy do kanapek, ja zajadam samą bo tak lubię.
Polecam gorąco.
Surówka pekińska z marchewką.
Składniki:
  • 1/2 średniej główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 - 4 łyżki oliwy
  • sól morska
  • biały pieprz
  • szczypta oregano suszonego
  • szczypta tymianku suszonego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • szczypta cukru
  • 2 małe marchewki
Przygotowanie surówki:
  • Umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach marchew.
  • Paprykę pokroiłam w kostkę, kapustę posiekałam w paski.
  • Posiekałam zioła.
  • Wszystko wymieszałam w misce, dodałam sól, biały pieprz, cukier, zioła, oliwę i ocet.
  • Ponownie wymieszałam i pozostawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowy kościół w Pleckiej Dąbrowie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger