Kapusta pekińska jest bardzo popularna wśród sałatek.
U mnie nie inaczej, dziś z roladą kozią i ogórkami, jest pyszna.
Polecam do mięs czy kanapek, ja zajadam samą.
Sałatka z pekinki.
- 1 mała główka kapusty pekińskiej
- 4 małe ogórki kiszone
- 1/2 niedużego pora
- 1 mała czerwona cebula
- sól morska
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 4 łyżki kukurydzy
- 3 łyżki oliwy
- 1 jabłko
- 100 g sera - rolady koziej
- Pokroiłam w paseczki kapustę pekińską.
- Ogórki pokroiłam w plasterki, jak duże to w półplasterki.
- Pora pokroiłam w ćwierćplasterki.
- Cebulę pokroiłam w piórka.
- Jabłko wraz ze skórką pokroiłam w kostkę.
- Ser natomiast pokroiłam w kostkę.
- Do słoiczka dodałam oliwę, ocet, musztardę i sól, wymieszałam dokładnie.
- Do salaterki dodałam pokrojone warzywa, kukurydzę, wymieszałam dokładnie, polałam sosem i ponownie wymieszałam.
- Po wierzchu rozsypałam kostki sera.
- Gotowe.
Przepis z rodzinnego zeszytu.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.