wtorek, 15 marca 2022

Pasta serowa

Dziś przepis na najprostszą i najlepszą pod słońcem pastę z dodatkiem sera.
Aromat i smak powala na kolana, ona jest przepyszna 😛 
Popróbujcie koniecznie i dajcie znać czy smakowała.
Pasta serowa.

Składniki:
  • 1 puszka białej fasoli - 400 g
  • 1/2 szklanki startego na drobnych oczkach Pecorino Romano
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie pasty:
  • Do misy blendera przełożyłam osączoną fasolę.
  • Wody z puszki z fasolą nie wylewajcie - aquafaba - będzie majonez.
  • Do fasoli dołożyłam posiekany czosnek.
  • Starłam na tarce o drobnych oczkach ser i wrzuciłam do miksera.
  • Całość miksowałam aż stała się jednolitą pastą.
  • Podałam z chlebem razowym, pomidorem, ogórkiem.
  • Pyszności.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Frezje

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger