Dziś przepis na najprostszą i najlepszą pod słońcem pastę z dodatkiem sera.
Aromat i smak powala na kolana, ona jest przepyszna 😛
Popróbujcie koniecznie i dajcie znać czy smakowała.
Pasta serowa.
- 1 puszka białej fasoli - 400 g
- 1/2 szklanki startego na drobnych oczkach Pecorino Romano
- 1 ząbek czosnku
- Do misy blendera przełożyłam osączoną fasolę.
- Wody z puszki z fasolą nie wylewajcie - aquafaba - będzie majonez.
- Do fasoli dołożyłam posiekany czosnek.
- Starłam na tarce o drobnych oczkach ser i wrzuciłam do miksera.
- Całość miksowałam aż stała się jednolitą pastą.
- Podałam z chlebem razowym, pomidorem, ogórkiem.
- Pyszności.
Przepis autorski.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.