wtorek, 29 marca 2022

Czekoladowe racuszki z jabłkiem

Jeśli chcecie je zjeść jako deser, są wyśmienite.
Jeśli chcecie je zjeść do kawy, herbaty, czystka jako deser są znakomite. 
Jeśli chcecie się nimi delektować na śniadanie, to świetny pomysł.
One są znakomite o każdej porze dnia i roku, polecam gorąco.
Racuszki z jabłkiem.
Składniki:
  • 40 g proszku budyniowego czekoladowego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 jabłko
  • 2 jaja
  • 1 szklanka mleka
  • 8 kopiastych łyżek mąki orkiszowej jasnej T 630
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia
Przygotowanie racuchów:
  • Do miski wlałam mleko, dodałam proszek budyniowy i jaja i zmiksowałam na jednolitą masę.
  • Dodałam cukier, sól, proszek do pieczenia a także mąkę i wymieszałam dokładnie.
  • Jabłko starłam na tarce o grubych oczkach i wmieszałam do masy.
  • Na oleju smażyłam małe racuszki nakładając po łyżce masy.
  • Smażyłam je z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam posypane cukrem pudrem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
O poranku w lipcu

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger