To jest zupa bardzo pyszna, pożywna, aromatyczna, jest idealna.
Wielbiciele pomidorówki będą zachwyceni bo smakuje wybornie a dodatek ryżu świetnie ją zagęszcza.
Polecam gorąco.
Zupa pomidorowa z kapustą.
- 2 średnie ziemniaki
- 2 średnie marchwie
- 1 korzeń pietruszki
- 1/4 bulwy selera
- 1/4 główki średniej kapusty białej
- 1300 ml bulionu warzywnego
- 1 średni por
- 3 łyżki ryżu
- 350 ml passaty pomidorowej
- sól morska
- pieprz biały
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżka oliwy do smażenia
- 1 pęczek kolendry
- Kapustę poszatkowałam, ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę.
- Marchew wyszorowałam i pokroiłam w plastry.
- Pora, całego, zieloną część też po umyciu pokroiłam w krążki.
- Pietruszkę i selera po wyszorowaniu starłam na tarce o grubych oczkach.
- W dużym garnku podsmażałam na maśle i oliwie warzywa po kolei, pora, marchew, pietruszkę i selera, potem ziemniaki i kapusta.
- Po 5 minutach dodałam bulion i gotowałam 15 minut.
- Po tym czasie wlałam passatę i wsypałam ryż, gotowałam kolejne 10 minut.
- Doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem.
- Posiekałam drobno kolendrę i wsypałam do garnka, wymieszałam.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.