środa, 2 lutego 2022

Racuszki tropikalne

Miałam dojrzałe mango i trzeba było szybko je zużyć aby się nie popsuło. 
Pomysł pojawił się szybko, racuchy i tak też zrobiłam.
Są puszyste i pyszne, polecam na śniadanie albo na deser.
Racuszki z mango.

Składniki:
  • 1 dojrzałe mango
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • 300 ml kefiru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 szklanka mąki żytniej razowej
  • 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej T 630
  • olej do smażenia
Do podania:
  • pulpa z marakui
Przygotowanie racuchów:
  • Obrałam i zmiksowałam na papkę owoc mango.
  • Dodałam do niego jaja, kefir i wymieszałam.
  • Na koniec dodałam mąki, sodę, sól  dokładnie wymieszałam.
  • Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z pulpą z marakui i miodem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
W drodze

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger