Miałam dojrzałe mango i trzeba było szybko je zużyć aby się nie popsuło.
Pomysł pojawił się szybko, racuchy i tak też zrobiłam.
Są puszyste i pyszne, polecam na śniadanie albo na deser.
Racuszki z mango.
- 1 dojrzałe mango
- 2 jaja
- szczypta soli
- 300 ml kefiru
- 1 łyżeczka sody
- 1 szklanka mąki żytniej razowej
- 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej T 630
- olej do smażenia
Do podania:
- Obrałam i zmiksowałam na papkę owoc mango.
- Dodałam do niego jaja, kefir i wymieszałam.
- Na koniec dodałam mąki, sodę, sól dokładnie wymieszałam.
- Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z pulpą z marakui i miodem.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.