To na jutro usmażyłam te pączusie ale czy dotrwają?
Zobaczymy, są pyszne, szybko się je robi, polecam gorąco.
Jeszcze zdążycie i wszyscy Ci co spragnieni pączków będą mieli miłą alternatywę do tradycyjnych.
Polecam gorąco.
Pączki z rodzynkami.
- 2 szklanki mąki pszennej T 650
- 250 g mascarpone
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka spirytusu
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 1/2 szklanki namoczonych rodzynków
- olej do smażenia
- cukier puder do obtaczania
- Przy użyciu malaksera wyrobiłam gładkie i zwarte ciasto wrzucając składniki do misy.
- Na koniec dodałam namoczone wcześniej i odcedzone rodzynki.
- Ciasto ma mieć taką konsystencję aby można było z niego uformować kulkę.
- Uformowane kulki smażyłam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
- Patyczkiem sprawdzałam czy są usmażone.
- Układałam je na ręczniku kuchennym aby osączyć tłuszcz.
- Zimne obtaczałam w cukrze pudrze.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.