Szybkie danie z mnóstwem warzyw, aromatyczne, pożywne, pyszne.
Czasami tak mało trzeba aby wyczarować coś tak pysznego.
Polecam skorzystać z przepisu.
Makaron z zielonymi warzywami.
Składniki:- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 papryczki chili
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 1/2 brokuła
- 1 papryka ramiro
- 150 ml mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka ostrego sosu mango z miętą
- 2 garście szpinaku
- 100 g makaronu ryżowego tagliatelle
- 2 łyżki sosu sojowego
- Makaron zalałam wrzącą, osoloną wodą i przykryłam na 5 minut.
- Cebulę pokroiłam w kostkę, czosnek posiekałam, brokuła podzieliłam na mniejsze kawałki, łodygę posiekałam.
- Paprykę pokroiłam w paski, papryczkę chili posiekałam.
- Szpinak umyłam i osuszyłam.
- Na patelni rozgrzałam olej, dodałam chili, czosnek i cebulę, zeszkliłam.
- Teraz dodałam paprykę, smażyłam 3 minuty, potem wlałam sos sojowy i mleczko kokosowe, zagotowałam.
- Wrzuciłam brokuła, gotowałam 5 minut.
- Doprawiłam ostrym sosem do smaku i na koniec wrzuciłam szpinak, zamieszałam, zdjęłam z ognia.
- Dodałam odcedzony makaron i wymieszałam.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.