To danie między innymi dla tych co nie przepadają za brukselką, bo tutaj na pewno im posmakuje.
Treściwe danie z brukselki, pyszne, aromatyczne i odżywcze.
Zaspokoi głód niejednego głodomora, polecam.
Gulasz z brukselki.
- 350 g brukselki
- 1 czerwona cebula
- 250 ml śmietanki 18 %
- 3 - 4 łyżki musztardy Dijon
- 1 pęczek koperku
- sól morska
- pieprz czarny
- 80 g suszonych śliwek
- 1 łyżka masła klarowanego
- kasza gryczana do podania
- Brukselki obrałam z brzydkich listków, pokroiłam na połówki.
- Cebulę pokroiłam w dużą kostkę i podsmażyłam na maśle.
- Teraz wrzuciłam brukselkę i smażyłam aż się zezłociły listki.
- Dodałam na patelnię śmietankę, musztardę, pokrojone na kawałki śliwki oraz sól i pieprz.
- Gotowałam aż sos zgęstniał.
- Wymieszałam z posiekanym koperkiem.
- Podałam z kaszą gryczaną.
Przepis z archiwum.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.