Na śniadanie, na kolację idealne grzanki z pysznymi dodatkami.
Polecam gorąco do skorzystania z pomysłu bo te ciepłe kanapki zachwycą każdego.
Kanapki z tuńczykiem i karczochami.
- kromki chleba razowego
- 1 dojrzałe awokado
- 1 szalotka
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- sól morska
- pieprz brazylijski
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 160 g
- słoiczek serc karczochów w zalewie
- natka pietruszki
- Kromki chleba podpiekłam na suchej patelni.
- Drobno posiekałam szalotkę.
- Awokado obrałam, skropiłam octem jabłkowym, dodałam sól i pieprz i zgniotłam widelcem.
- Wymieszałam z cebulką.
- Chleb posmarowałam rozgniecionym awokado.
- Na wierzchu ułożyłam serca karczochów oraz kawałki tuńczyka.
- Posypałam listkami natki pietruszki.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.