Przepis znalazłam na blogu Tureckie przepisy a ponieważ jaja często goszczą na naszym stole i ten przepis wypróbowałam
Jajecznica jest puszysta, aromatyczna, idealna na śniadanie, polecam.
Biberli Yumurta.
- 4 jaja
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- 1 łyżka masła
- sól morska
- bagietka do podania
- Na patelni rozgrzałam masło, wlałam wodę i dodałam paprykę, zagotowałam.
- Jaja rozbiłam i roztrzepałam razem z solą.
- Wlałam na patelnię, mieszałam od zewnątrz do środka.
- Gotowałam aż jaja się ścięły.
- Na talerzu posypałam słodką papryką.
- Podałam z bagietką.
2 komentarze
Super inspiracja na jajecznicę ;)
OdpowiedzUsuńNasz urzekła a jeśli Tobie posmakuje, napisz.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.