Zupa dyniowa czyli temat rzeka.
Jedni lubią, inni nienawidzą, jeszcze inni podchodzą do zupy jak "pies do jeża".
Tak czy siak warto popróbować różnych wersji i wyrobić sobie zdanie.
W dzisiejszej dyniowej zakochacie się na pewno, jak tylko spróbujecie.
Polecam gorąco.
Dyniowa z kluskami.
- 500 g dyni Hokkaido
- 400 ml mleka kokosowego
- 200 ml bulionu warzywnego
- sól morska
Kluski:
- 1 jajo
- 3 płaskie łyżki mąki pszennej T 650
- sól morska
Dodatkowo:
- Dynię wymyłam, wydrążyłam pestki i wraz ze skórą pokroiłam w kostkę.
- Zalałam bulionem i gotowałam aż dynia zmiękła.
- Zmiksowałam i dolałam mleczko kokosowe, zagotowałam.
- Doprawiłam solą do smaku.
- Jajo wymieszałam z mąką i solą i cieniutkim strumieniem wlewałam na gotująca zupę.
- Gotowałam 2 - 3 minuty aż kluseczki stały się mięciutkie.
- Chorizo pokroiłam w plasterki i wysmażyłam na suchej patelni na czipsy.
- Na talerzu podałam zupę z czipsami z chorizo.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.