Czy też tak macie że robiąc gołąbki z kapusty włoskiej zostaje środek taki żółciutki z samej kapusty.
Te liście są za małe na gołąbki i ciężko je też rozdzielić.
Warto zatem zrobić z nich surówkę, pachnącą i bardzo zdrową.
Polecam.
Surówka z kapusty włoskiej z tymiankiem.
Składniki:- 1 nieduża główka kapusty włoskiej - środek, żółte liście
- 1 łyżeczka soli
- 1 cebula
- 50 ml octu jabłkowego
- 70 ml oleju słonecznikowego
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- Poszatkowałam drobno kapustę, posoliłam ja i gniotłam dłońmi aby szybciej zmiękła.
- Odstawiłam na 15 minut.
- Cebulę pokroiłam w kostkę, dodałam do niej ocet i olej, wymieszałam i pozostawiłam na 15 minut.
- Po tym czasie wymieszałam cebulę z kapustą, dodałam tymianek i ponownie wymieszałam.
- Najlepiej aby postała jeszcze z 15 minut aby smaki się przegryzły.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.