Pyszna sałatka tym razem z gęsią wątróbką, która tutaj smakuje wybornie.
Dodatek pestek granatu dodaje sałatce wykwintności.
Polecam gorąco, nawet wtedy jak mówicie że nie lubicie wątróbki.
Sałatka z wątróbką.
Składniki:- 500 g wątróbki gęsiej
- 500 ml mleka
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól morska
- pieprz czarny
- pestki z 1/2 granatu
- garść roszponki
- garść rukoli
- 1 mały brokuł
- szczypta cukru
Dressing:
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu z czosnkiem
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka syropu daktylowego
- szczypta pieprzu brazylijskiego
- sól morska
- Ugotowałam brokuła w osolonej i pocukrzonej wodzie bez przykrycia.
- Wątróbkę namoczyłam w mleku na 3 godziny, potem odcedziłam i osuszyłam.
- Usmażyłam wątróbkę na maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor.
- Po zdjęciu z patelni oprószyłam solą i pieprzem.
- Wyjęłam pestki z połowy granatu.
- Składniki dressingu wymieszałam dokładnie.
- Wymieszałam rukolę z roszponką, ułożyłam na talerzu razem z wątróbką, różyczkami brokułu i polałam dressingiem.
- Posypałam pestkami granatu.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.