Te pyszne racuchy zrobicie szybko i będą pyszne na śniadanie.
Mo może na deser do kawy też się nadadzą 😉
Zachęcam zatem do wypróbowania przepisu i delektowania się pysznymi racuchami.
Owsiane racuchy.
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 soczyste jabłko
- 2 jaja
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- olej do smażenia
- miód do podania
- Płatki owsiane wsypałam do miseczki, zalałam wrzącą wodą, trochę powyżej poziomu płatków.
- Odstawiłam miseczkę na 25 minut.
- Jabłko wraz ze skórką starłam na tarce o grubych oczkach.
- Do napęczniałych płatków dodałam jabłko, cukier, jaja, cynamon i dokładnie wymieszałam.
- Na rozgrzany olej nakładałam porcje masy i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Osączałam na ręczniku papierowym.
- Podałam z miodem.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.