niedziela, 2 stycznia 2022

Racuchy owsiane

Te pyszne racuchy zrobicie szybko i będą pyszne na śniadanie.
Mo może na deser do kawy też się nadadzą  😉   
Zachęcam zatem do wypróbowania przepisu i delektowania się pysznymi racuchami.
Owsiane racuchy.

Składniki:
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 soczyste jabłko
  • 2 jaja
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • olej do smażenia
  • miód do podania

Przygotowanie dania:
  • Płatki owsiane wsypałam do miseczki, zalałam wrzącą wodą, trochę powyżej poziomu płatków.
  • Odstawiłam miseczkę na 25 minut.
  • Jabłko wraz ze skórką starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Do napęczniałych płatków dodałam jabłko, cukier, jaja, cynamon i dokładnie wymieszałam.
  • Na rozgrzany olej nakładałam porcje masy i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Osączałam na ręczniku papierowym.
  • Podałam z miodem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dwór kapitana Łazanowa w Sędziejowicach woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger