poniedziałek, 10 stycznia 2022

Pasta jajeczna z fetą

Pasta jajeczna to klasyk nad klasykami, każdy lubi i każdy robi po swojemu.
Tym razem jaja połączyłam z fetą i jogurtem greckim, prosto i pysznie.
Polecam wypróbować taką szybką pastę i rozkoszować się jej smakiem.
Pasta z jajek.

Składniki:
  • 4 - 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 200 g fety
  • 1 - 2 łyżki musztardy
  • 4 - 5 łyżek jogurtu greckiego
  • sok 1 1/2 cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz czarny
Przygotowanie pasty:
  • Jaja ugotowałam, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w dużą kostkę.
  • Fetę pokruszyłam do jaj.
  • Posiekałam zioła i dodałam do miski.
  • Dodałam musztardę i jogurt, wymieszałam.
  • Jeśli chcecie pastę gęstą dodajcie mniej musztardy i jogurtu, jeśli rzadszą to więcej, jak lubicie.
  • Na koniec oprószyłam pieprzem i dodałam sól, skropiłam sokiem z cytryny, wymieszałam.
  • Podałam z żytnim chlebem ale tutaj pełna dowolność.
Smacznego
"Podróże małe i duże"
Pałac w Złoczewie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger